false
روزنامه ‘داون’ پاکستان روز شنبه گزارش داد که شیرالی اس. جونونوف، سفیر تاجیکستان در دیدار با مالک شهید سلیم رئیس اتاق بازرگانی و صنعت راولپندی گفت؛ دوشنبه ضمن ابراز تمایل برای افزایش حجم مبادلات تجاری با اسلام آباد، آمادگی دارد تا نیاز برق ارزان و پاک این کشور را برای نیل به اهداف توسعه ای برطرف کند.
وی از دولت و جامعه تجاری و صنعتی پاکستان خواست از فرصت های همکاری به وجود آمده که بر اثر توسعه صنعت برق و سد سازی تاجیکستان به وجود آمده است بهره برداری بیشتری به عمل آورند.
سفیر تاجیکستان در پایان ماموریت شش ساله خود در اسلام آباد، در مراسم تودیعی که به افتخار او برگزار شد ابراز امیدواری کرد تا دولت پاکستان بتواند از مواهب طرح عظیم انرژی برق تاجیکستان با هزار مگاوات برق بهترین بهره برداری را بکند تا زمینه های همکاری دوجانبه دو کشور در ابعاد مختلف از جمله گردشگری و نیز همکاری های چند جانبه به ویژه در قالب سازمان همکاری های اقتصادی (اکو) بیشتر فراهم آید.
براساس این گزارش، عمران خان، رئیس جمهوری پاکستان در ماه ژوئن (خرداد ۱۳۹۸) اولین سفر خود را به این کشور آسیای مرکزی انجام خواهد داد که یکی از دستاوردهای آن برقراری پرواز مستقیم میان دوشنبه و اسلام اباد خواهد بود.
به گزارش وینا، در شرایط کنونی پاکستان به لحاظ عوامل و متغیرهای چندی به تاجیکستان بهعنوان دروازه ورود به آسیای مرکزی مینگرد. در واقع از یکسو اقتصاد متغیر مهمی در شرایط کنونی است.
در این بین پاکستان سالها است که با کمبود انرژی برق روبهرو هست و تامین امنیت انرژی برای اقتصاد پاکستان که با رشدی چشمگیر به جلو میرود، از اهمیتی ویژه برخوردار و در فصل تابستان نمود بیشتری مییابد.
بنابراین پروژه کاسا ۱۰۰۰ (که برق تاجیکستان را از طریق افغانستان به پاکستان انتقال میدهد) به نوعی میتواند به تامین رشد اقتصادی و صلح و ثبات کامل در کشور کمک کند.
در بعد دیگری پاکستان تلاش میکند روابط خود را با کشورهای آسیای مرکزی بهویژه تاجیکستان گسترش دهد و سهم خود را در توازن قدرت کشورهای آسیای مرکزی بین قدرتهای مهم منطقهای و بینالمللی حفظ کند.
در این میان باید توجه داشت که موفقیت پروژههای اقتصادی مشترک پاکستان با چین به روابط خوب این کشور با کشورهای آسیای مرکزی نیز بستگی دارد و پاکستان تلاش میکند تا با توجه به واقعیتهایی چون تلاش هند در یافتن جای پایی برای خود در حوزههای گوناگون سیاسی و اقتصادی منطقهای در مقابل دشمن دیرین و رقیب دیرپای خود جایگاهی درخور در تاجیکستان فراهم آورد و مانع از افزایش روابط نظامی و امنیتی هند و بالا بردن زمینههای حضور نظامی و امنیتی در تاجیکستان (که نزدیک مرزهای پاکستان است) گردد و با در نظر گرفتن دغدغههای امنیتی تاجیکها در زمینه مبارزه با تروریسم، مسایل امنیتی، جلوگیری از قاچاق مواد مخدر به گسترش نفوذ خود در منطقه نیز کمک کند.
در مقابل، دوشنبه نیز اسلام آباد را دارای منابع عظیم انسانی، دسترسی به آبهای آزاد و بندر گوادر می بیند و ومعتقد است پاکستان میتواند یک شریک مهم برای اقتصاد تاجیکستان و ورود به بازار منطقه باشد.
به علاوه گسترش مسیرهای هوایی و زمینی با تاجیکستان موجب افزایش حجم تجارت بین کشورهای منطقه و پاکستان خواهد شد.
چنانچه در دیدارهای اخیر رهبران پاکستان و تاجیکستان اجرای پروژه ساخت، شرکت در کریدور اقتصادی چین و تکمیل پروژه برق کاسا ۱۰۰۰ ، اتصال ۳ جاده مهم چترال، خنجرآب و مرغاب برای اتصال شاهراهی به دوشنبه، گسترش مسیرهای ارتباطی و روابط تجاری با تاجیکستان مد نظر بود وبه توافقاتی نیز رسیدند.
آساق**۱۳۷۸**۱۶۶۳
true
true
true
true